Algemene kenmerken

 Greenspan Foliekassen


Een sterk geheel
Greenspan hobbykassen zijn opgebouwd uit losse panelen. Als deze gekoppeld zijn, zorgen zij samen voor een starre constructie, dat goed bestand is tegen Hollandse weersomstandigheden. Het gewapend polyethyleen folie draagt tevens bij aan de sterkte, doordat deze strak komt te staan als de panelen verbonden worden. De houten latverbindingen zijn sterk en bieden daarom volop mogelijkheden om voor de planten leidraden te bevestigen.

Optimale groeiomstandigheden
De speciale vormen van Greenspan hobbykassen zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk zonlicht de kas onder de juiste invalshoek kan binnentreden. Het kasdoek laat 86% diffuus licht door, zodat er geen extra maatregelen nodig zijn om overtollig zonlicht te weren. Alle Greenspan hobbykassen worden uitgevoerd met een automatische raamopener. Deze zorgt ervoor dat bij zonnig weer het raam automatisch geopend wordt. Hierdoor bent u zonder ingrijpen verzekerd van een gecontroleerde temperatuur.

Lange levensduur
Greenspan hobbykassen worden gemaakt van duurzame materialen om een minimale levensduur van 10 jaar te kunnen bereiken. Het houtwerk is voor het grootste deel aan de binnenzijde van de kas bevestigd. Het vacuŘm- en druk verduurzaamd hout (volgens KOMO eisen) kleurt daarom naar verloop van tijd goud/geel en verweert niet. Door de schimmelwerende en waterafstotende functie van ge´mpregneerd hout, blijft het hout vrij van deze organismen, dit draagt ook bij aan de optimale groeiomstandigheden van de kasplanten. Tevens zijn hierdoor geen extra bestrijdingsmiddelen nodig om het hout te reinigen.
Het standaard U.V. gestabiliseerde folie is gewapend met nylon draad, waardoor scheuren en breken uitgesloten is. Als het folie vervangen dient te worden, kan elk paneel afzonderlijk verwijderd worden, zonder de constructie te ondermijnen, het paneel kan dan opnieuw bespannen worden met folie. Het standaard SUV-folie heeft een garantie van 5 jaar, wat inhoudt, dat het in de praktijk al gauw 8 tot 10 jaar of meer, zonder kwaliteitsverlies mee kan gaan.
Alle metalen onderdelen zijn gemaakt van roestvrijstaal. Hierdoor is roestvorming uitgesloten, en is demontage ook na vele jaren geen probleem.

Eenvoudig monteren en demonteren
Voor de montage hoeft u slechts de voorbespannen panelen aan elkaar te schroeven. Dit gebeurt met slotbouten en houtschroeven. De gaten hiervoor zijn al voorgeboord.
Er hoeft geen aparte fundering gemaakt te worden. Bij de modellen wordt een fundering meegeleverd dat uit latten met gronddoek, en palen bestaat. Dit kan rechtstreeks op de volle grond geplaatst worden. Demontage kan geschieden door simpelweg de panelen weer los te maken. Door de panelen te stapelen neemt een kas niet veel ruimte meer in.

Een niet-alledaags ontwerp
Greenspan bewijst dat een voordelige functionele kas er ook mooi uit kan zien. Aanschouw de modellen en oordeelt u zelf.


Terug