Hoofdmenu

 Greenspan Compostbak                


Greenspan Compostbak
Inhoud 1300 liter
Prijs 105.- euro


     


Algemeen

Voor een grote en gezonde oogst uit de tuin, is goede bemesting noodzakelijk. Compost is een ideale bodemverbeteraar en meststof voor alle planten. Met name zorgt gecomposteerd keuken- en bladafval voor een hoog stikstofgehalte. Dit zorgt voor een krachtige plantengroei en maakt het gebruik van kunstmatige meststoffen overbodig.

De Greenspan Compostbak is door zijn royale afmeting speciaal ontwikkeld om grote hoeveelheden keuken- en tuinafval maar ook paardenmest te verwerken tot compost.

Afsluitbare klep
Uniek is dat deze is uitgevoerd met een waterdoorlatend afsluitbare klep. Vers keukenafval ligt zo niet open en bloot en voorkomt het aantrekken van ongedierte. De klep loopt lichtelijk schuin af. Bij hevige regenval stroomt het water grotendeels naast de bak.

Ideaal microklimaat
De bak is bekleed met water- en luchtdoorlatend doek. Vliegjes gaan er niet zomaar doorheen, en de hoop droogt niet uit. Zo ontstaat een ideaal microklimaat, waardoor een snelle vertering mogelijk is. Water condenseert tegen het doek en vrijkomende gassen lossen op in het condenswater dat vervolgens weer naar beneden valt; er gaat niets verloren!

Duurzaam
Het doek is zodanig bevestigd dat het houtwerk niet in direct contact staat met inhoud van de bak en de grond waarop deze staat. De praktijk heeft bewezen dat het (vochtbestendig) verduurzaamd hout hierdoor niet wordt aangetast.

Gescheiden vullen
De grote rechthoekige bak leent zich goed om aan één kant van de bak vers materiaal toe te voegen zonder dit gelijk in contact komt met materiaal dat al bijna klaar is met de compostering.
De bovenkant van de bak bestaat uit een twee kleppen. Bij het vullen van de bak kan men eenvoudig één helft van de bak vullen. Er is daarom geen tussenwand nodig, wormen en overig microleven kan eenvoudig verhuizen naar het nieuwe materiaal.

Eenvoudig omzetten en legen
Een goede beluchting is voor compostering belangrijk. De composthoop moet hiervoor een paar keer worden omgezet. De complete klep kan hiervoor afgenomen worden, zodat er bovenop genoeg ruimte ontstaat om het materiaal flink om te scheppen.
Indien er grotere hoeveelheden materiaal toe- of afgevoerd moeten worden, kan voor het gemak ook een zijwand eruit geschroefd worden.
 

Gegevens Greenspan Compostbak:

 

Leverbare standaarduitvoeringen Greenspan Compostbak:
Inhoud (L) Breedte (cm) Lengte (cm) Hoogte  (cm) prijs (euro)
620 93 103 80 85.-
860 93 139 80 95.-
1300 93 204 80 105.-
1870 129 204 80 115.-

 


Greenspan Compostbak
Inhoud 620 liter
Prijs 85.- euro


Greenspan Compostbak Op maat:

Het is ook mogelijk een compostbak op maat te laten maken, gebaseerd op het bouwprincipe van de standaarduitvoeringen. Prijs hiervan is redelijk in verhouding met een standaard compostbak. Informeer naar mogelijkheden.

 

 naar boven


Prijzen inclusief BTW. Prijs- en modelwijzigingen voorbehouden


Terug